Home » Blog » Vitaminepillen voor je motor

Vitaminepillen voor je motor

Gepubliceerd op 17 september 2019 16:15

U kent ze wel, de middelen die te verkrijgen zijn om de motor of het brandstofsysteem te reinigen. Een nieuwe speler op deze markt is Fuel2 Power. Let wel, zij willen zich pertinent niet scharen onder de reinigers en flushers, maar zeggen een conditioner te zijn. Vitaminepillen voor je motor dus.

Werking

Hoe werkt dit dan? Om een hele lange natuurkundige uitleg kort samen te vatten verandert het middel de structuur van de brandstof. Van 'grote' bolletjes benzine, maakt het kleinere waardoor er meer zuurstof omheen kan. Dat zorgt voor een betere verbranding van de brandstof binnen de motor. Dat dit voordelen heeft moge duidelijk zijn. Zo is er een reductie tot 70% van roetvorming in het blok mogelijk, verbruikt de betreffende auto minder brandstof en zakt de uitstoot van Co2 en stikstof. Ook trammelant met emissie- storingen en EGR-kleppen gaat verminderen.

Rijtest

Uiteraard hebben we dit middel zelf getest, en warempel...het lijkt te werken! Bij een V70 D5 uit 2005 voegden we het middel toe. Na enkele seconden verdween de roetpluim uit de uitlaat en werd de D5 roggel stiller. Onze eigen S60R had op een identiek gereden route een verbruik dat van 8.6l/100km zakte naar 7.8l/100km (altijd de maximale snelheid aangehouden gedurende 120km). 

Proberen? Dat kan, je bent welkom (bij voorkeur op afspraak) om te komen testen, zorg wel dat je minimaal een halfvolle tank hebt om optimaal verschil te merken. Er is voor zowel diesel als benzine Fuel2 Power verkrijgbaar. 

Conclusie

Wat kunnen we uit onze eigen tests concluderen? Dat we verschil merken is absoluut een feit. De Volvo verbruikt minder brandstof. De motor is rustiger en klinkt weer alsof hij zo uit de showroom komt rollen. Bij een reductie van bijna 10% verbruik, verdient het middel zichzelf al weer terug. Wat extra is, zijn beter lopende motoren, minder onderhoudskosten en een verlenging van de levensduur van de motor. Daarnaast zorgt Fuel2 Power voor minder Co2 uitstoot en stikstof. 

Olie

Op korte termijn komt ook de conditioner voor de olie onze kant op. Deze zorgt ervoor dat olie langer goed blijft en de kritieke delen binnen de motor en turbo's beschermd. Bovendien zou deze 30.000km mee gaan. Uiteraard gaan we deze weer testen.

* Zuiniger
* Stiller
* Soepeler
* Minder onderhoudskosten
* Minder uitstoot (co2 & stikstof)
* Tot 70% minder roet
* Goed voor 10-12 tankbeurten

 

Fuel2 Power
Moderne automotoren (met en zonder turbo) zijn vrijwel allemaal voorzien van directe inspuiting. Hierdoor kan de brandstof zeer nauwkeurig en op een laat tijdstip, vlak voor de verbranding in de cilinders worden ingespoten.

 

Dat klinkt heel mooi, maar juist doordat de brandstof pas heel laat wordt ingespoten is er zeer weinig tijd om deze goed met de lucht te laten mengen. Een veel vroegere inspuiting kan ook niet want dan zijn de kleppen nog geopend. Het resultaat van een onvolledige verbranding is grotendeels roet. Onnodig fijnstof wat meer ontstaat tijdens een incomplete verbranding.

 

Fuel2 Power kan dit probleem sterk verminderen door de eigenschap van de brandstof aan te passen. De brandstof mengt zich beter met de lucht en kan daardoor completer verbranden. Met als resultaat tot 70% minder roetvorming. Dit is uiteraard afhankelijk van het type motor.

 

Voorkom dat uw motor inwendig vervuild, in plaats van achteraf uw motor te moeten laten reinigen met een brandstofreiniger. Fuel2 Power is geen reinger, maar een conditioner. 

 

Nieuwe benzine auto’s vanaf juli 2018 hebben inmiddels standaard af fabriek een fijnstoffilter (dit is een soort roetfilter maar dan speciaal voor benzinemotoren). Bij de diesel motoren met grovere roetpartikels geeft het roetfilter al langer problemen. Bij een fijnmaziger filter systeem kunnen zich ook problemen met dit filter gaan voordoen. Fuel2 Power kan het goed blijven functioneren van uw benzinepartikelfilter bevorderen.

 

Gebruik
Voeg per 30 liter brandstof één pipetje F2P toe. Herhaal dit na iedere tankbeurt. U kunt gemiddeld 10-12 tankbeurten met één flesje doen.

 

In de praktijk
Wij hebben Fuel2 Power getest met een XC90 V8, een S60R op benzine en een V70 D5 diesel uit 2005. Bij zowel de XC90 V8 als de S60R merkten we dat deze directer op het gaspedaal reageren. Met de S60R hebben we twee keer hetzelfde parcour afgelegd (120km), eenmaal zonder F2P en de laatste rit met. Bij de eerste rit had de S60R een gemiddeld verbruik van 8.6l/100km, na toevoegen van F2P aan de brandstof zakte het verbruik op dezelfde rit, met dezelfde snelheden, terug naar 8.1l/100km. De V8 klonk niet stiller, maar wel rustiger. Ook hier zakte het verbruik, maar vanwege een file/afsluiting is het resultaat niet meetbaar (10.8l/100km versus 10.5l/100km incl).

 

De diesel was helemaal verbluffend, na toevoegen van F2P stopte deze na luttele seconden abrupt met roken uit de uitlaat en verdween het blikkerige geluid dat een koude diesel kenmerkend maakt.

 

Fuel2 Power is verkrijgbaar per flesje en per omdoos (alleen voor bedrijven).

 

Vraag naar de mogelijkheden: contact

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.