Home » Volvo kopen » Occasions » Volvo 850 GLT 1991 - 131.000km

Volvo 850 GLT

  • 08-10-1991 chassisnummer 1043 (oudste van Nederland)
  • 131.000km
  • In projectstatus - auto is compleet en rijdt.


In 2015 kwam ik deze GLT tegen bij een Porsche garage. Achterin in het hoge gras. Hij was meer groen dan rood. Ik was op zoek naar een rode 850 Alter 1 en deze werd mij getipt en dat hij stond te verpieteren. Dat klopte. Hij stond al een paar jaar stil omdat hij niet meer aansloeg. De brandstofpomp was al vervangen, maar hij kreeg geen benzine. Omdat een 850 eigenlijk niet zomaar stuk gaat de gok genomen, de 850 gekocht en op een aanhanger thuis neergezet. Van voor tot achter alles vervangen wat met brandstof en ontsteking te maken heeft. Maar hij wilde niet aanslaan. Tot iemand mij zei; controleer de aan- en afvoer van de brandstofleiding eens. Dat was het, de Porsche meneer had de brandstofpomp vervangen en de leidingen omgedraaid (ze zaten evenwijdig aan elkaar op de pomp, maar gekruist was dus de juiste aansluiting). Hij sloeg direct aan en liep mooi. Dat was wel twee jaar verder.

Nu weer twee jaar verder besef ik dat ik te druk ben om twee auto's op te knappen en eigenlijk bij huis ook maar ruimte voor één heb. Naast deze 850 GLT heb ik ook een Cream Yellow T-5R die ik toch meer koester dan deze GLT. Het zijn beide auto's die droog binnen moeten staan, en ik heb thuis maar plek voor één in de garage.

Dus hoezeer ik ook spijt ga krijgen, gaat het toch gebeuren...hij mag naar een nieuwe eigenaar die de waarde van deze unieke GLT kan waarderen. Door zijn lage chassisnummer is het 100% zeker dat dit een demo auto is geweest. Sowieso zijn de GLT's uit 1991 een uitstervend raspaard.

De lak is dof, dat is ook niet vreemd. Technisch zal hij gewoon goed nagekeken moeten worden. Denk aan de distributie en slangenwerk etc. Verder werkt eigenlijk alles. Hij heeft bij de C-stijl links wel een roestplek die behandeld moet worden. Maar voor het goede moet deze GLT een nieuwe laklaag krijgen.

Voor het bedrag van €1200 euro wordt dit jouw nieuwe collectors item.